پشت‌پرده احضار نتانیاهو از سوی ترامپ

بسیاری از خبرگزاری‌ها سفر نتانیاهو به آمریکا رانوعی احضار ازسوی ترامپ ارزیابی کردند؛ درهمین راستا ترامپ طی دیدار با نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی اعلام کرد که در حال توافق با ایران هستیم. این مطلب به این معنا است که آمریکایی‌ها، خواستار تغییراتی هرچند محدوددررویکرد نتانیاهو نه درارتباط با ایران بلکه درباره تحولات غزه هستند.
کد خبر: ۱۴۹۸۸۰۹
نویسنده سعدالله زارعی | کارشناس مسائل غرب آسیا
 
ارزیابی‌ها این بود که این سفر عمدتا با هدف هماهنگ‌سازی نتانیاهو با ترامپ انجام شد و نه ترامپ با نتانیاهو؛ بنابراین برخی رسانه‌های نزدیک به نتانیاهو تلاش کردند تا این دیدار را به موضوع تعرفه‌ها و تعدیل‌های تجاری مرتبط کنند و ادعا داشتند که آمریکا توافق کرده برخی تعرفه‌های مربوط به کالاهای مرتبط با اسرائیل را کاهش دهد.با این حال، ترامپ در همین گفت‌وگو اعلام کرد: «ما سالانه ۴۰ میلیارد دلار به اسرائیل کمک می‌کنیم.» بنابراین، هدف اصلی این دیدار، هماهنگ‌سازی نتانیاهو در پرونده غزه با ترامپ بود.
این موضوع یکی ازمحورهای اصلی مباحث آنهابه‌شمار می‌رفت.فارغ ازاین دیدار،موضوع دیگراین است که طی هفته‌های اخیر که شاهدحملات دوباره رژیم صهیونیستی به غزه بودیم،یک بار دیگر ثابت شد که توافق با آمریکا و رژیم صهیونیستی بی‌معناست و هیچ عاقبت روشنی ندارد.توافق آتش‌بس غزه که نزدیک به یک سال روی آن کار شده بود، مورد توافق طرف‌های مختلف، شامل آمریکایی‌ها، اسرائیلی‌ها، فلسطینی‌ها و دولت‌های عربی قرار گرفته بود.این یک توافق جامع بین‌المللی بود که به اجرا درآمد اما طرفی که همواره بر مبنای منافع خود حرکت کرده و هیچ قاعده حقوقی یا سیاسی را برای رفتار خود درنظر نمی‌گیرد، پس از پایان مرحله اول توافق اقدام به ازسرگیری حملات خود کرد در حالی‌که این توافق سه‌مرحله‌ای بود و باید تا پایان ادامه پیدا می‌کرد.بنابراین می‌توان این اقدام را ضربه‌ای به ساختارهای حقوقی و تلاش‌های حقوقی دانست. این خسارتی جهانی است که جبران‌پذیر هم نیست.
نکته دوم این است که با وجود مخالفت‌های زبانی با اقدامات اسرائیل در غزه، هیچ نوع اقدام عملی از سوی دولت‌های اروپایی یا سازمان‌های حقوقی بین‌المللی برای مهار اسرائیل مشاهده نمی‌شود.
از سوی دیگر علی‌رغم رای دیوان لاهه و در متن این جنایات، نتانیاهو از مجارستان دیدار می‌کند و به این ترتیب، نه‌تنها اروپا برای مهاراسرائیل اقدامی انجام نداده بلکه باآن نیزهمراهی می‌کندکه همین دلیل اصلی تداوم جنایات رژیم صهیونیستی است.از سوی دیگر مقاومت، به‌صورت واقعی ادامه دارد و متوجه است که با روش‌های سیاسی نمی‌توان دشمن را از تجاوز خود پشیمان ساخت و به همین دلیل، راه مقاومت را انتخاب کرده‌ایم. 
منطقه ما می‌داند این تجاوزات و نقض قوانین، محدود به فلسطینیان نمی‌شود و منجر به گسترش تجاوزات به کشورهای پیرامون نیز می‌گردد.کما این‌که همزمان شاهد تجاوز اسرائیل به غزه لبنان، سوریه و یمن نیز هستیم. این نشان می‌دهد که اگر این تجاوزات متوقف نشود، امنیت جهانی و به‌ویژه امنیت مسلمانان به مخاطره خواهد افتاد. 
بنابراین مسیر مقاومت راهی جز ادامه مسیر فعلی ندارد، اگرچه هزینه‌های قابل‌توجهی را به دنبال داشته باشد اما درمجموع و درنهایت، راهی جز مقاومت در شرایط کنونی وجود ندارد. ایستادن در برابر روند ظالمانه نه فقط مشروع بلکه موفقیت‌آمیز نیز هست.مسیر فعلی راهی است که اسرائیل و آمریکا پیش پای دولت‌ها گذاشته‌اند؛ چراکه وقتی همه‌چیز را نقض می‌کنند، راهی جز مقاومت باقی نمی‌ماند.
سیاست‌های تجاوزکارانه، منجر به گسترش بیشتر مقاومت و تأکید بر روش‌های آن خواهد شد.نتانیاهو در سفر اخیر خود به مجارستان گفت که ما به نمایندگی از اروپا و در جهت دفاع از امنیت‌شان می‌جنگیم؛ این بیان یک بار دیگر اعتراف به واقعیت نیابتی بودن رژیم صهیونیستی است. 
رهبر انقلاب هم با تکیه بر مسیر ۱۰۰ سال اخیر اسرائیل و تاسیس این رژیم به طور مستند و با تکیه بر اسناد فرمودند تنها نیروی نیابتی در منطقه، اسرائیل است.
newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها